Over 

Instagram
LinkedIn

Hier lees je in het kort wat meer over mij, Daphne Adrichem. Werkzaam als journalist, schrijver, dichter, fotograaf en content maker voor verschillende media is geen dag hetzelfde. En dat vind ik juist zo leuk! Blijven sparren, op zoek gaan naar onderwerpen, nieuwe invalshoeken en uitdagingen, is wat ik het liefste doe. En dat op een Typisch-Daph-manier.

Daarnaast ben ik niet podiumschuw en draag ik regelmatig eigen gedichten en/of teksten voor op festivals. Notuleren en verslagen schrijven doe ik ook.

Hoe ik begon? Op 1 februari 2021 startte ik mijn bedrijf direct na het afronden van mijn Bachelor Media en Cultuur aan de UvA. Daarin koos ik de filmrichting en volgde ik een minor Journalistiek en Kritiek. Mijn handen jeukten om aan de slag te gaan en het werkveld in te springen! Mijn ideeën raken nooit op en mijn gedachtes staan nooit stil. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik alles wil aanpakken, en daarin wel ‘leer doseren’. Want alleen zo houd je het vol.

En waarom de naam Typisch Daph? Dat lag eigenlijk voor de hand. Iedereen noemt me Daph en vindt dingen ‘typisch mij’ of ‘typerend aan mij’. Voeg dat samen en je krijgt: Typisch Daph. Daarnaast is typen het uitgangspunt van mijn bedrijf en kon deze woordspeling niet beter op zijn plek vallen.

“Typisch op ieder vlak, en dat met een draai van Daph.”